Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох защити селекционера на олимпийския отбор на Великобритания Стюърт Пиърс, който понесе негативи, след като реши да не включва в състава си за Лондон 2012 Дейвид Бекъм.

Очакванията на Острова бяха, че Бекъм ще намери място в тима, тъй като бившият капитан на Англия имаше голяма заслуга за победата на кандидатурата на Лондон в битката за домакинство на тази Олимпиадата.

Пиърс обаче обяви, че е избрал състава си на чисто футболен принцип, без да се съобразява със страничните причини и Рог подкрепи това мнение, което поставя на първо място спорта, а не външни фактори.

„Старши треньорът е старши треньор. Ако старши треньорът реши да не селектира даден играч, това слага точка на този случай“, каза босът на МОК.

„Дейвид Бекъм свърши страхотна работа по кандидатурата за Игрите, той е велика личност, много е приятен като човек, но това са законите на спорта.“

„Няма място за сантименти или за носталгия, въпросът е в това да бъдеш най-добър атлет в света на собственото си място, в собствения си спорт“, заяви Жак Рог за амбициите на Великобритания да триумфира със златните медали във футболния турнир на Лондон 2012.