Новата силна фигура в Ливърпул – Дамиен Комоли, който от вчера заема поста на Футболен директор в тима на мърсисайдци, заяви в обширно интервю, че напускането на Фернандо Торес през януари е било едно от най-хубавите неща, които е можело да се случат на „червените”.

Ливърпул впечатли с представянето си в някои от мачовете напоследък, като най-запомнящ се бе мачът срещу кръвния враг Манчестър Юнайтед, който Ливърпул спечели по-категоричен начин.

„Когато има някой, който не иска да бъде тук и го замениш за двама, които искат това, атмосферата се променя. От момента, в който се случи, над главата ни има светло небе, без облаци. Така че това ни носи само позитиви”, коментира Комоли.

Шефът на „червените” допълни също, че според него, Ливърпул ще бъде далеч по силен с Анди Керъл и Луис Суарес в редиците си, които дойдоха да заместят Торес.

„Много съм доволен поради две причини. Първо, защото взехме топ играч (Анди Керъл). Той е млад. Англичанин с всички качества, които можеш да искаш от един модерен централен нападател”, продължи Комоли.

„И второ, защото взехме двама играчи, които искат да бъдат тук, а продадохме един, който не иска. Това е истинско облекчение”, завърши французинът.