Борнемут се очаква да обяви назначаването на Джейсън Тиндал за нов клубен мениджър в събота, заменяйки на поста Еди Хау.

Тиндал беше помощник на Хау по време на двата му периода в редиците на „черешките“, и когато Хау беше наставник на Бърнли. 42-годишният специалист сложи край на 25-годишната си връзка с Борнемут след изпадането на тима в Чемпиъншип. Тиндал, който изигра 199 мача за Борнемут като играч между 1998 и 2011, бе ключова част от треньорския щаб на клуба – той им помогна да се издигнат от Втора лига до Премиъшип през 2015. Синът му Леви играе за академията на „черешките“. 42-годишният Тиндал бе назначен временно след напускането на Хау и вакантната позиция може да бъде неговата първа значима мениджърска роля.

Все още не е ясно на този етап кой ще влезе в щаба на Тиндал, но е вероятно Стивън Пърчес да е негов асистент. Собственикът Максим Демин е с основна заслуга за евентуалното назначение , тъй като има силна връзка с Тиндал през последните осем години. Борнемут е изправен пред първата си кампания в Чемпиъншип от пет години насам и промените в състава започнаха с напускането на Нейтън Аке в посока Манчестър Сити. Клубът отхвърли първоначалната оферта от малко над 12 млн. паунда на Шефилд Юнайтед за вратаря Аарън Рамсдейл, докато Кристъл Палас и Фулъм се интересуват от свободния агент Райън Фрейзър след края на контракта му. Джошуа Кинг и Дейвид Брукс също са обект на интерес от различни клубове.