Защитникът на Манчестър Сити Дедрик Боята ще играе под наем в Болтън до края на сезона. 20-годишният белгийски национал се превръща в шестото ново попълнение на Оуен Койл. В Болтън той ще се събере с Мартин Петров, с когото бяха съотборници в Сити. Привличането на Боята пък може да ускори и трансфера на Гари Кейхил в Арсенал.

Боята отиде в Англия още през 2007-а, а първият му мач за Сити бе през 2010-а в двубой за ФА Къп срещу Мидълсбро. В последния сезон обаче белгиецът има само седем мача за „гражданите“ и не попада в сметките на Роберто Манчини, което доведе до отдаването под наем.

„Доволен съм, че осъществихме сделката за Дедрик, защото имаше интерес от много други клубове да го вземат под наем. Да вземем играч на годините на Дедрик и неговите качества е нещо, което и преди сме показвали, че обичаме да правим“, заяви мениджърът на Болтън Оуен Койл.

„Той е страхотна добавка към състава ни и неговата универсалност означава, че той може да действа като централен халф и като краен защитник. Той има бързина и сила и е подвижен и динамичен играч“, допълни Койл.