Болтън отправи официално оплакване заради „фанатичното и непропорционално” отношение на испанската полиция към английските фенове на стадион „Висенте Калдерон”. Снощи Атлетико Мадрид посрещна Болтън в мач за Купата на УЕФА, но след двубоя, завършил 0:0 от гостуващия тим пуснаха жалба от европейската централа.

От Болтън твърдят, че е имало „много посегателства и неправомерни задържания преди, по време и след мача”.

Президентът на англичаните Фил Гартсайд заяви, че ще отнесе въпроса на „най-високо ниво”, за да потърси обяснение. „Съчувствам на всички наши фенове, които са получили наранявания заради некоректна реакция на испанската полиция. Нашите привърженици ни осигуриха невероятна подкрепа снощи и сега тези неприятности хвърлят сянка върху един от най-хубавите моменти в клубната история. Болтън ще търси обяснение на въпроса на най-висока инстанция, както и от испанските власти. Ще направим и свое, вътрешно разследване и ще съберем нужната информация,” каза Гартсайд.

Феновете на Болтън вече изпитаха неприятностите на пътуването с отбора, като в групите бяха задържани неправомерно в сръбски хотел преди мача на любимците им с Цървена звезда.