Отборите на Болтън и Тотнъм не успяха да излъчат победител в мач от петия кръг на турнира за Купата на Англия. Двата тима завършиха при резултат 1:1 на стадион „Рийбок” в Болтън, което доведе до преиграване на срещата на „Уайт Харт Лейн” в Лондон. По първоначална програма ответният мач трябва да се играе на 24 февруари, когато ще стане ясен и тимът, който ще продължи за четвъртфиналите.

Домакините от Болтън започнаха силно мача и бяха по-добрият тим през първото полувреме и логично се оттегли на почивката с гол преднина. Кевин Дейвис откри резултата в 35-ата минута след атака отдясно и прецизен паа на Елмандер в наказателното поле, който намери непокрития Дейвис и капитанът на Болтън с шут в десния ъгъл на вратата откри.

През втората част ролите на терена се размениха и този път възпитаниците на Хари Реднап взеха инициативата. Логично гостите стигнаха до изравняване, като имаха и няколко отлични шанса да вземат победата. Джърмейн Дефоу изравни с чудесен гол в 61-ата минута, като за попадението с огромна заслуга бе и левият бек Гарет Бейл, който направи отличен пробив и асистира на нападателя.

Десет минути по-късно лондончани стигнаха до дузпа, след като бранител на Болтън игра с ръка в наказателното поле. Английският национал Том Хъдълстоун обаче не успя да преодолее Юси Яаскелайнен и финландецът отрази удара му.