Отборът на Болтън отпадна във втория кръг на турнира за Купата на лигата в Англия. Болтън загуби гостуването си на Кроули с 1:2, а Мартин Петров, който не получи повиквателна за националния отбор на България, игра цял мач. Крилото направи няколко много добри отигравания в двубоя, но въпреки това тимът му отпадна.

Беник Афобе откри за гостите в 21-та минута, но домакините стигнаха до обрат с попадения на Били Кларк в 81-та минута и Ники Ахосе в добавеното време.

Стоук Сити и Фулъм също отпадна от турнира. Стоук загуби от третодивизионния Суиндън с 3:4 след продължения, а Фулъм отстъпи с 0:1 от Шефилд Уензди.

За Суиндън с хеттрик се отличи Джеймс Колинс. Питър Крауч направи 3:3 за Стоук Сити в 111-та минута, но Колинс осем минути по-късно донесе победата на Суиндън.

Други три клуба от Висшата лига - Астън Вила, Уест Бромич и Рединг се класираха за третия кръг. Уест Бромич победи третодивизионния Йоувил Таун с 4:2, Астън Вила се наложи над Транмиър с 3:0, а Рединг спечели с 3:2 срещи Питърбър.

За Астън Вила Дарън Бент се разписа, което беше негово първо попадения от февруари насам.Уигън, Съндърланд и Уест Хям също постигнаха победи във втория кръг.

Уингън разгроми с 4:1 Нотингам Форест, Съндърланд спечели с 2:0 срещу Моркамб, а Уест Хям се наложи над Крю с 2:0. Саутхямптън спечели с 4:1 гостуването си на Стивънидж.