Легендата на Манчестър Юнайтед сър Боби Чарлтън заяви, че наследникът на сър Алекс Фъргюсън трябва да е някой, който не е свързан с историята на клуба.

„Мисля, че много грешки бяха допуснати от много клубове, които привличат за наставници хора, които вече са били свързани с тези отбори по-рано в тяхната кариера”, каза Чарлтън пред „Daily Star”.

„Това няма значение. Ако е добър треньор, няма значение, откъде идва и каква е неговата националност. Хората казват, че някой от големите играчи, състезавали се за „червените дяволи”, ще е най-подходящ за наследник на Фърги, но аз считам, че най-добре да е някой с чиста история, който също така ще може да извърши нужната чистка, ако това е необходимо”, сподели още легендата.

„Не смятам, че сър Алекс дори обмисля да се отказва за момента, Все още се радва на работата си в клуба. Последния път, когато заяви, че се отказва, аз не му повярвах. Тогава се оказах прав. Доста хора считат, че сега е отлично време за него да спечели още един трофей от Шампионската лига. Той е роден за наставник”, завърши сър Боби Чарлтън.