Шансът Роби Фаулър да се завърне в английския футбол поне за сега пропадна. Причината е, че легендарният нападател на Ливърпул отхвърли предложението на Блекпул.

В последните седмици Фаулър тренираше с тима от Чемпиъншип и се очакваше да заиграе в него, но в крайна сметка е отказал.

Причината е, че Фаулър не е останал доволен от параметрите на предложения му договор. Ако бе приел, голаджията щеше да получава по 90 паунда на седмица, което би означавало около 800 лева месечно.

Фаулър можеше да увеличи възнагражденията си с 5 хиляди паунда за всеки изигран мач. Уловката обаче е, че за изигран мач се брои всеки двубой, в който нападателят е започнал като титуляр и е играл през всичките 90 минути.

Все пак имаше надежди, че поради вече натрупаните солидни финансови средства, Фаулър може да приеме сделката, но той е отказал.

Друг отбор, който според медиите има интерес към него е Хъл Сити. Бившият съотборник на Фаулър в Ливърпул Ник Бармби, който в момента е мениджър на Хъл, обаче заяви, че няма да привлича нови футболисти.