Интригата за титлата в Премиършип се върна с пълна сила! В мач от 35-тия кръг на първенството Блекбърн завърши наравно 1:1 като домакин на лидера в първенството Манчестър Юнайтед.

Тимът на Марк Хюз дори бе на път да победи „червените дяволи”, след като водеше в резултата до 88-мата минута с гол на Роке Санта Крус през първото полувреме. В самия край на мача обаче Карлос Тевес успя да донесе точката за своя тим.

Срещата започна с лек натиск на Юнайтед, но ударите на Кристиано Роналдо и Райън Гигс бяха избити съответно от станалия по-късно герой на мача Брад Фридъл и Райън Нилсен.

В 15-тата минута Блекбърн подсказа за предстоящите мъки на Юнайтед. Стивън Уорнък центрира в наказателното поле, а Роке Санта Крус с глава максимално затрудни Томаш Кушчак.

Само 5 минути по-късно бившият играч на Байерн Мюнхен не сгреши и откри резултата в полза на Блекбърн. Парагваецът бе точен след удар от точката на дузпата, който попадна в долния десен ъгъл на Кушчак.

До края на полувремето Брад Фридел на два пъти спаси удари на Кристиано Роналдо, който имаше две възможности и от пряк свободен удар. Нов гол обаче така и не падна.

Второто полувреме се превърна в истинско бойно поле пред вратата на американеца Фридел, който напълно отчая футболистите на Ман Юнайтед.

При една от най-опасните атаки на „червените дяволи” в 64-тата минута Роналдо проби отляво и от около 20 метра уцели дясната греда на Блекбърн, след като намесата на Фридел предотврати изравнително попадение.

Уейн Рууни и Карлос Тевес също се отличиха с удари, които бяха спасени от вездесъщия страж на Блекбърн.

В 82-рата минута Роналдо стреля опасно, Фридел леко отби топката, която обаче продължи да върви към вратата му. В крайна сметка американецът успя да я улови на самата голлиния.

Дори и американецът обаче остана безпомощен в 85-тата минута, когато Карлос Тевес най-сетне успя да изравни.

Мортен Гамст Педерсен игра с ръка пред наказателното поле и съдията Роб Стайлс отсъди фаул. Луиш Нани центрира в наказателното поле, където О’Шей игра с глава, а Фридел изби в корнер. 

Отново Нани центрира от ъгловия удар, а Пол Скоулс с глава отклони към Тевес, който от непосредствена близост също с глава донесе ценната точка за шампионите.

След това равенство разликата между Юнайтед и Челси стана едва 3 точки. До края на шампионата остават 3 кръга, а в следващия „сините” посрещат шампионите на „Стамфорд Бридж” в мач, който се оказва на живот и смърт за двата тима.