Новият член на Чемпиъншип през този сезон Блекбърн направи доста смел, но неуспешен опит да привлече под наем Джон Гуидети от Манчестър Сити.

Мениджърът на Роувърс Стийв Кийн се надяваше да атакува местата, даващи право на промоция във Висшата лига с шведския юношески национал в състава си, но „гражданите“ предпочитат да продадат 20-годишния нападател, отколкото още веднъж да го преотстъпят в друг отбор. Блекбърн обаче не бе в състояние да плати исканите 6 милиона паунда за него.

Гуидети предизвика истински фурор в холандското първенство през миналия сезон, когато вкара 20 гола за Фейенорд, които му донесоха първа повиквателна за националния отбор, но така и не може да се наложи в първия отбор на Сити.

Това е поредно разочарование за Блекбърн, чиято оферта за отбелязалия 40 гола нападател на Хъдърсфилд Джордан Роудс бе отхвърлена, а на „Иууд Парк“ все още търсят заместник на покупката си за 3 милиона паунда Леон Бест. Бившият нападател на Нюкасъл контузи коляното си и ще отсъства от терените за половин година.