Блекбърн победи с 2:0 Уигън в мача от 34-ия кръг във Висшата лига. Така отборът на Сам Алърдайс спечели важни три точки в борбата за оцеляването в елита на Англия.

И двата състава претърпяха загуби в предишните си мачове от първенство, съответно от Стоук и Арсенал, като сега, особено домакините, се нуждаеха от живителен успех.

Първото попадение във вратата на Уигън падна в самия край на първата част. В 45-та минута след поредното центриране в наказателното поле МакКарти изпревари Къркланд и засече с глава за 1:0. Така, съвсем заслужено домакините се оттеглиха на почивката с гол преднина.

В средата на второто полувреме Блекбърн успя да удвои преднината си. Нелсен вкара в 60-та минута за 2:0 след изстрел на МакКарти.

За сухата мрежа на домакините голяма заслуга имаше и стражът Пол Робинсън, който на няколко пъти направи класни спасявания. В крайна сметка Блекбърн се поздрави с успеха след 2:0.

Така, домакините заеха 15-та позиция с актив от 37 точки, а 18-тия Мидълзбро е с 31. Уигън пък остана на 11-та позиция с 41 точки.