Отборът на Блекбърн сериозно затрудни Челси в битката за шампионската титла в Премиършип и в същото време направи страхотна услуга на Манчестър Юнайтед и Арсенал, след като завърши наравно 1:1 с тима от Лондон в мач от 31-вия кръг на първенството.

По този начин „сините” пропуснаха възможността да излязат на първо място в класирането с оглед на мача по-малко, който имат от съперниците си. След загубата, Челси остава трети с 65 точки, на 4 зад Юнайтед и на 2 зад Арсенал. Така ако отборът на Карло Анчелоти спечели мача си по-малко, ще излезе на второ място. От своя страна Блекбърн записа нова важна точка в борбата за оцеляване, като отборът на Сам Алърдайс е 12-и с 35 точки, на цели 11 пред 18-тия Бърнли.

Челси откри резултата още в 6-та минута, когато Анелка преодоля Салгадо в наказателното поле и подаде отлично за Дрогба, който с лек, но прецизен удар в ъгъла даде преднината за своя отбор.

Равенството за Блекбърн донесе Ел Хаджи Диуф, който в 70-та минута при центриране отдясно надскочи Пауло Ферейра с глава вкара във вратата на Рос Търбул за крайното 1:1.