Блекбърн е в очакване на парагвайския нападател Роке Санта Крус. Мениджърът на Роувърс Марк Хюз се надява трансферът на 25-годишния голмайстор да приключи в следващите 24 часа.

Хюз заяви: „Наистина се надяваме нещо да се случи. Може би в следващите 24 часа ще имаме яснота, ако сме предложили добра оферта.”

Хюз вече разполага с доста добра група нападатели в лицето на Бени МакКарти, Джейсън Робъртс и Мат Дербишайър, както и новото попълнение Масео Ригтърс.

Хюз добави: „Онова, което ни липсва, е сила във въздушните двубои и именно това търсим. Санта Крус е млад играч, национал с добра репутация, който играе за един от топ клубовете в Европа.”

Според Хюз, Санта Крус е готов да премине от Байерн Мюнхен на „Иууд Парк”. Наставникът допълни: „Неговите агенти ни дадоха позитивни индикации, и дано се получи. Хубавото от нашата гледна точка е, че той се намира в добро състояние, тъй като доскоро игра на Копа Америка.”

Хюз вероятно ще се раздели с някои от резервните си нападатели, ако Санта Крус бъде привлечен. Франсис Джефърс и Пол Галахър са на мушката.

„Вероятно ще се наложи. Но все пак ни трябва дълга скамейка, за да посрещнем новия дълъг сезон.”