Бившият шеф на съдиите в Англия Кийт Хакет се удиви от назначението на Антъни Тейлър за съдия на ключовият мач от 21-ия кръг на Висшата лига, който противопоставя Манчестър Сити и Ливърпул. Според Хакет „интегритетът” на Тейлър е поставен под риск.

Причината за думите на боса е фактът, че Тейлър живее в Алтринчъм – малко градче в покрайнините на Манчестър, което се намира на около 10 километра от центъра на областния център. През последните дни критиките, които летяха по адрес на Съюза на професионалните съдии в страната, бяха много жестоки, като се има предвид значението на мача за гостуващия Ливърпул.

Хакет, който оглавяваше организацията в периода 2004-2010, призна, че ако зависеше от него, би поверил мача на Майкъл Оливър, за да се избегнат високорискови ситуации като настоящата.

„Вече коментирах темата. Майкъл Оливър би бил моят избор. Интегритетът на Тейлър е поставен под риск всеки път, когато получава назначение на мач с участието на клуб от Манчестър. Той живее в Алтринчъм. Това е нечестна постъпка от Съюза на професионалните съдии. Ако нещо се обърка, той и неговото семейство са застрашени”, възмути се Хакет.