Бившият футболен директор на Ливърпул Дамиен Комоли смята, че има голяма вероятност Луис Суарес да си тръгне от Висшата лига заради непрестанните словесни атаки към него.

Уругвайският нападател пристигна на „Анфийлд“ срещу 22,7 милиона паунда през януари 2011 година и вече има 40 гола в 80 мача за мърсисайдци. Въпреки това бившият играч на Аякс непрекъснато е критикуван заради участието в противоречиви инциденти като расисткия скандал между него и Патрис Евра, продължението му с прословутото ръкостискане и честите симулации на играча. Последният случай пък бе в мача срещу Мансфийлд Таун за ФА Къп, когато Суарес отбеляза гол, след като явно си помогна с ръка преди това.

„Ще бъде абсолютен срам за английския футбол, ако тези атаки го накарат да си тръгне“, убеден е Комоли. „Като най-голямото първенство в света, трябва да задържим най-силните си играчи, а не да ги гоним заради нелепи причини.“

„Трудно ми е да разбера защо хората гледат единствено върху лошите аспекти на представянето му и забравят колко добър футболист всъщност е той. Луис е фантастичен човек и професионалист. Напълно отдаден е на клуба, съотборниците и работата си. Той ще се раздаде напълно, защото е победител“, продължи бившият ръководител.

„Хората трябва да внимават какво говорят и да спрат да го критикуват. Той е човек, с когото бихте се радвали да воювате рамо до рамо. Иначе няма как да стане капитан на Аякс като 21-годишен чужденец. Единственият начин да постигнеш това е да си страхотна личност“, заяви Комоли.