Бившият играч на Левски Жанвион-Юлу Матондо продължава стремглавото пропадане в кариерата си. Конгоанецът с белгийски паспорт бе изхвърлен след само един изигран мач за английския Бъри, който играе в Лига 1 – третото ниво на футбола в страната.

Матондо, чиято визитка включва мачове за младежкия национален отбор на Белгия и двубои срещу Байерн и Ювентус в Шампионската лига с екипа на Брюж, както и гол срещу „бианконерите“, е очаквал лесно да стигне до договор с Бъри, но реалността е била доста по-различна.

Матондо пристигна в отбора за триседмичен пробен период в понеделник като подписа аматьорски договор, но само ден по-късно вече бе изгонен. Той взе участие в мача на резервите на отбора срещу втория отбор на Болтън, но тотално разочарова с изявите си и това е накарало мениджъра Кевин Блекуел бързо-бързо да го разкара.

„Юлу бе свободен агент, той бе без договор и бе показал малко в тренировките. Подписах с него с аматьорски договор с идеята да го наблюдавам в мача на резервите срещу Болтън. Ако той ми бе показал нещо в този мач, може би щях да го поставя на пейката, но сега той е на следващия полет за Брюксел“, заяви Блекуел.

Матондо бе привлечен в Левски в началото на 2011-а и изигра 8 мача, в които вкара 3 гола. Той обаче впечатли повече с танцувалните си умения, отколкото с футболните и в края на сезона бе освободен.