Бившият асистент в Манчестър Юнайтед Карлош Кейрош сериозно разкритикува трансферната политика на „червените дяволи“, като заяви, че в клуба се правя „панически покупки“. Португалският спец коментира и трансфера на Анхел Ди Мария, който се провали с гръм и трясък на „Олд Трафорд“, а това лято напусна в посока Пари Сен Жермен.

В момента Кейрош е селекционер на Иран, но на два пъти бе в екипа на сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед и отлично познава обстановката в клуба. Според специалиста, „червените дяволи“ са направили огромна грешка, похарчвайки 142 млн. паунда за нови играчи това лято.

„Идеята винаги е била да се създават фубтолисти. Сега е различно, виждаме как някои от най-добрите футболисти пропада, а някои от играчите като Фалкао и Ди Мария стояха на пейката. Гледах някои мачове на Ди Мария. Той изглеждаше, че никога не е играл футбол преди“, коментира Кейрош.

„Това е паническа покупка. Трябва да се подготвиш, а след това всички заедно да вземете решение. Винаги можеш да допуснеш грешка, но по моето време там никога не правихме панически решения, когато купувахме нови фубтолисти“, сподели още португалският спец.