Бившият помощник-треньор в Манчестър Юнайтед – Майк Фелън направи сензационно разкритие, че не сър Алекс Фъргюсън, а той е бил истинският мениджър на отбора през последните 5 години, които двамата прекараха на „Олд Трафорд“.

Англичанинът заедно с Рене Мойленстийн беше сред екипа на легендарният шотландец, като и двамата напуснаха през лятото след идването на Дейвид Мойс. Фелан работи в треньорския щаб от 2001 година, а седем години по-късно заменя Карлош Кейрош като първи асистент.

51-годишният специалист все още е без работа, макар да твърди, че е натрупал доста опит при „червените дяволи“. „Както се развиха нещата до този момент, първото ми желание е да стана мениджър някъде. Това би бил прогрес за мен“, каза Фелан. „Това правих през последните 5 години, макар и от позицията на асистент.“

„Фъргюсън беше шефът на щаба, в това няма съмнение. Той нямаше да стигне до никъде, ако не беше страхотен във взимането на решения, но самият първи ще признае, че доста хора също изиграха своята роля.“

„В това отношение всички действахме под прикритие. Ние не бяхме лицето на случващото се в клуба, но това беше нашата робата. Нямам проблеми с това“, допълни Фелан.