Футболният директор на Ливърпул Дамиен Комоли заяви, че през лятото няма да бъдат правени гръмки трансфери в тима на Кени Далглиш. В неделя „червените“ спечелиха първото си отличие от 2006 година, триумфирайки след дузпи във финала за Карлинг Къп, като успехът предполагаше по сериозни инвестиции през лятото. Според Комоли обаче, това няма да се случи.

Клубът от „Анфийлд“ инвестира сериозна сума за нови футболисти през последните 12 месеца, като в тима бяха привлечени играчи като Анди Керъл, Луис Суарес и Стюърт Даунинг, а похарчените средства надхвърлиха 100 млн. паунда.

„Все още е твърде рано. Може би ще направим някои корекции в състава през лятото, но това не е нещо, което не сме правили преди“, коментира Комоли, което е в контраст с това, което каза след спечелената купа през уикенда, когато босът на „червените“ заяви, че „големи имена“ искат да играят на „Анфийлд“.

„Откакто Кени Далглиш пое отбора сме привлекли девет футболисти. Със сигурност ще има някои корекции, но няма да бъде нещо сериозно. Свършихме трудната работа, а сега трябва да коригираме нещата на определени позиции.“

„Кени няколко пъти подчерта, че разполагаме с боеспособен състав и на всички позиции имаме по двама или трима класни футболисти. Нека не забравяме и младите, които идват от школата“, каза още босът на Ливърпул.