Челси преодоля с лекота тима на Копенхаген и се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига. След победа с 2:0 като гост в първия мач лондончани си позволиха да завършат при равенство 0:0 втория мач, което им бе напълно достатъчно, за да продължат в следващия етап на турнира. В първия двубой на датска земя Челси победи след две попадения на френския си нападател Никола Анелка.

Днешният двубой на „Стамфорд бридж” не предложи нищо интересно на зрителите, като може би най-запомнящи се ще останат розовите екипи на гостите. Футболистите на Копенхаген почти не успяха да затруднят сериозно вратата на своя противник с изключение на един изстрел от фаул на Н’Дойе, който срещна гредата зад Петър Чех.

Почти през целия двубой възпитаниците на Карло Анчелоти владееха инициативата и на моменти дори подхождаха доста аристократично към създадените положения пред вратата на гостите.

През второто полувреме на терена се появи многомилионната покупка на „сините” Фернандо Торес, който замени Никола Анелка. Въпреки че игра близо половин час испанецът отново не съумя да вкара дебютния си гол за новия си тим. При всяко докосване на топката Торес бе подканян от публиката да стреля, но и това не му помогна да отвори головата си сметка.