Носителят на Карлинг къп Манчестър Юнайтед постигна победа с 2:0 като гост над Барнзли в мач от четвъртия кръг на надпреварата. В състава на „червените дяволи” не попадна българският национал Димитър Бербатов.

В тима на Барнзли пък лича името на бившия голаджия на Локомотив София Даниел Богданович, който имаше два отлични шанса да порази вратата на Бен Фостър.

Сър Алекс Фъргюсън направи цели 11 промени в сравнение с последния мач на отбора си срещу Ливърпул през уикенда, който бе загубен от шампионите на „Анфийлд”.

Юнайтед поведе още в шестата минута на срещата, когато Дани Уелбек бе точен с глава след центриране от корнер. Вторият гол за Манчестър бе дело на Майкъл Оуен през второто полувреме.

В края на мача Барнзли имаше няколко много добри положения за гол, след като в 63-ата минута Гари Невил бе изгонен с директен червен картон след изключително грубо нарушение.

В други мачове от днес Блекбърн и Портсмут записаха изразителни домакински победи. Разтърсения от свински грип тим на Блекбърн разби Питърбро с 5:2, а тима от южния град нямаше проблеми срещу Стоук Сити, вкарвайки четири безответни попадения.

В сблъсъка на тимове от Висшата лига – Тотнъм се наложи с 2:0 над гостуващия Евертън. Головете за лондончани реализираха Том Хъдълстоун и Роби Кийн и така изведоха своя тим до четвъртфиналите в състезанието.