Когато спипат футболист с цигара в Англия, винаги става голям скандал. Местните клубове са много стриктни и не позволяват на звездите си да пушат, за разлика от България. Затова и когато някой се издъни, бива веднага грабнат от медиите. 

Подобно нещо се случи на два пъти със звездата на Арсенал Джак Уилшър в миналото, а сега загази и съотборникът му Войчех Шчесни. Издънката на полския вратар даде повод на изданието Western Morning News да направи класация за осемте известни имена във футбола, които са пушачи. 

Сред тях попадна и българинът Димитър Бербатов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Фулъм досега само веднъж е бил сниман с цигара в уста, но от тогава медиите на Острова не спират да го включват в подобни класации. 

Другите в това подреждане са вече споменатите Джак Уилшър и Войчех Шчесни от Арсенал, както и мениджърът им Арсен Венгер, плюс френската легенда Зинедин Зидан, италианците Марио Балотели и Карло Анчелоти, вече покойната бразилска звезда Сократес, както и Йохан Кройф. 

А ето какво пише изданието в описанието на вредния навик, приписан на Бербатов:

"Винаги, когато българинът, подвизавал се 8 години в Премиършип, е бил сниман с цигара, той е имал едно простичко обяснение. Той твърди, че когато види фотоапарат към него, лапва фаса, само за да направи шоуто. 'Правех го, за да изглеждам готин', споделя Бербатов за пушенето", пишат от изданието по повод българина.