Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън ще забрани на младите си играчи да носят цветни футболни обувки, информират медиите в Англия.

Според „Daily Mail” шотландският спец е наясно, че времената много са се променили откакто пое тима от „Олд Трафорд” през 1986 година. Според изданието Фърги приема факта, че не може да контролира всеки един аспект от живота на футболистите си.

В същото време обаче, 68-годишният наставник все още не може да се примири с прекалено много свобода, която младите играчи получават. Сър Алекс е решил да забрани на „зайците” да носят цветни обувки и да ги ограничи само в традиционния черен цвят.

Първокласните звезди на шампионите Димитър Бербатов, Уейн Рууни и Райън Гигс имат пълната свобода да носят каквото искат, заради спонсорите, но младежите и играчите от академията на „Олд Трафорд” ще носят само черни бутонки.

Източник от Юнайтед разкрива: „Сър Алекс не иска младите играчи да се самозабравят. Според него те трябва да останат здраво стъпили на земята.”