Тежкото поражение на Тотнъм с 2:7 от Байерн Мюнхен в Шампионската лига увеличи напрежението върху мениджъра Маурисио Почетино и разклати стола му. Все по-усилено се говори, че аржентинецът няма да остане още дълго начело на отбора, но бившият нападател на “шпорите” Димитър Бербатов смята, че сега не е най-подходящото време за раздяла.

“Мнозина свързват Почетино с отиване в Манчестър Юнайтед, но дали сега е удачният момент? Не мисля, че сега е време за промени и в двата клуба. А и “червените дяволи” си имат Оле Гунар Солскяер”, пише българинът в редовната си коментарна рубрика.

Наставникът на Тотнъм е искан и от Реал Мадрид, като сам призна, че преди време е разговарял с Флорентино Перес.     

"Мисълта за поемането на Реал също е налице и това със сигурност ще те разсейва от време на време. Все пак става дума за един от най-големите клубове. Но и Реал в момента си има проблеми, преминава през мини криза, прави слаби мачове и се стига до неубедителни резултати като срещу Брюж. Така че дали сега е правилният момент да отидеш в Мадрид, дали е правилният момент и да поемеш към Юнайтед, защото и те са в слаба форма?”, продължи Берба.

Отказалият се наскоро българин не смята, че футболистите на Тотнъм са се обърнали срещу Почетино и по тази причина са допуснали такова тежко поражение. 

"Не мога и да си помисля, че те нарочно биха предали мениджъра или пък просто не им пука. За мен не може да се говори за нещо такова. По-скоро те са осъзнали колко силен е бил противникът и това явно ги е свалило духом. Някои отбори могат да се смажат психически, ако понякога играя толкова добре. В такива случаи просто си казваш “По дяволите! Не можем да направим нищо”. Просто Байерн беше изключително силен. В моите разбирания не съществува такова нещо като умишлено да предадеш треньора. Просто беше слабо представяне от страна на Тотнъм", заяви Бербатов.