Звездата на Астън Вила Кристиан Бентеке е пуснал молба до клубното ръководство да бъде продаден през лятото. Това се случило вчера и шефовете на бирмингамци далеч не останали доволни от поведението на водещия си реализатор за миналия сезон.

Още към края на кампанията се появиха информации в родната за играча Белгия, че той вече търси по-голямо предизвикателство и макар те да бяха отхвърлени както от „виланите“, така и от нападателя, очевидно в слуховете е имало доза истина.

22-годишният футболист има договор за още три години, а мениджърът Пол Ламбърт заяви, че той ще си тръгне само при много сериозна оферта. „След като получихме неговата молба за трансфер, ние го уведомихме, че в приемлив срок трябва да получим оферта, която ни задоволява, и той ще може да действа“, сподели шотландецът. „Ако това не се случи по този начин, той си остава футболист на Вила.“

„На Бентеке му бе напомнено, че има още 3 години по договора си и въпреки всичко го считаме за играч на тима, на когото ще се разчита за идния сезон.“

След 19-те попадения в 34 мача от миналия сезон ръководството на тима смята да търси поне 25 милиона паунда за високият 191 сантиметра таран. „Ние сме дълбоко разочаровани от молбата на Бентеке. Важно е хората да оценяват усилията ни да изградим силен отбор“, завърши Ламбърт.