Вратарят на Атлетико Мадрид Тибо Куртоа смята, че неговият съотборник в белгийския национален отбор Кристиан Бентеке би бил идеален заместник на Радамел Фалкао.

Снажният нападател направи впечатляващ дебютен сезон в Астън Вила и с 19 гола в 34 шампионатни мача влезе в историята на бирмингамци като най-резултатен играч в рамките на един сезон. Силните му изяви не останаха незабелязани и се счита, че Арсенал, Ливърпул и Манчестър Сити напират за подписа на 22-годишният играч.

В негово лице Куртоа вижда точният играч, от който „дюшекчиите“ се нуждаят след раздялата с Радамел Фалкао. „Той е много здрав централен нападател, който е висок, но и много техничен с топка в крака“, каза стражът на Атлетико. „Вярвам, че би бил страхотно попълнение за Атлетико. По време на лагера ни в националния отбор ще го попитам за бъдещето му. Има доста отбори, които се интересуват от него, и може би той ще остане в Англия.“

„Познавам го много добре, защото играхме заедно, докато бяхме по-млади. Бентеке е играч, който се труди много, напусна Генк и изкара няколко периоди под наем, които му помогнаха. Сезон 2011/2012 с Генк беше сензационен с него и така го забелязаха от Висшата лига.“

„Горд съм, че играх рамо до рамо с Фалкао. Преди да пристигна в Атлетико на няколко пъти съм си патил от него в Лига Европа, но след това бе голямо удоволствие да бъдем съотборници. Той ме накара да се наслаждавам на играта, а аз обожавам неговата скромност. Пожелавам му всичко най-хубаво в Монако“, завърши Куртоа.