Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес ще се опита да привлече аржентинския защитник Марсело Гарай. В момента 21-годишният централен бранител се подвизава в тима на испанския Расинг Сантандер, но сподели в интервю, че с удоволствие би преминал в клуб от Англия.

Роденият през 1986 година футболист бе избран в състава на сезона в испанската Примера дивисион миналата година. Според запознати Гарай има клауза в договора си, според която може да напусне Сантандер, ако някой клуб плати сумата от 22 млн. евро.

На 22 август тази година младият футболист направи официален дебют с националната фланелка на Аржентина в приятелския мач срещу Норвегия.

„Да играя в Англия би било като сън. В момента съм в Расинг, но искам да се развивам”, коментира Гарай. Според медиите на Острова сериозен интерес към футболиста има и от страна на Манчестър Юнайтед.

В същото време стана ясно, че ръководството на „мърсисайдци” преговаря с компанията MSI, която държи правата на друг аржентинец – Хавиер Масшерано. В момента халфът се подвизава на „Анфийлд” под наем от отбора на Уест Хем Юнайтед.

Наскоро мениджърът на „червените” Рафа Бенитес заяви, че иска да задържи Масшерано и той да подпише постоянен контракт с петкратните европейски клубни шампиони.