Мениджърът на Челси Рафа Бенитес се похвали сам като заяви, че отборът в момента е по-добър, отколкото през ноември, когато той го пое. Освен това според испанеца под негово ръководство най-голямо израстване е претърпял Франк Лампард, чийто договор, както и този на Бенитес, изтича в края на сезона.

Бенитес е мениджърът на Челси с най-лошите показатели в ерата Роман Абрамович и вече има 8 загуби в 9-те си месеца начело на тима. „Сините“ от Лондон изостават с цели 22 точки от лидера Ман Юнайтед, но испанецът е доволен от своята работа.

„Много играчи израстват и подобряват играта си постоянно. Виктор Моузес, Сезар Аспиликуета, Райън Бертранд и Давид Луис, който бе критикуван в началото, всички те подобриха играта си“, заяви Бенитес.

„Хуан Мата вкарва, Оскар израства и дори Фернандо Торес се справяше добре в началото и вкарваше голове, въпреки че не вкарва сега. Друг играч, който подобрява играта си много е Франк (Лампард). Той вкарваше в началото на сезона, но сега вкарва дори повече.“

Бенитес не скри и желанието си да остане начело на тима и през следващия сезон. „Имам топ отбор сега и бих искал да остана с него следващия сезон. В Англия? Защо не?“