Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес говори за първи път за помощника си Пако Айестеран, който бе отстранен от щаба на „мърсисайдци” по-рано през сезона.

Именно напускането на специалиста се смята за една от причините Ливърпул отново да не може да се пребори с конкуренцията на Манчестър Юнайтед, Челси и Арсенал през тази кампания. Бенитес разкри, че не е имало друг вариант пред него освен да отстрани партньора си.

„Пако бе повече от физиотерапевт. Той беше мой приятел и човек на който вярвах много години. Работихме заедно цели 11 години.”, коментира Бенитес.

„Ливърпул му даде свобода и власт и мисля, че това го промени прекалено много. Той искаше още и още. Един ден открих, че е имал сериозни контакти с други клубове. Това бе един вид предателство спрямо мен, което не можех да приема. Каза ми, че иска да напусне в деня когато играхме срещу Тулуза. По този начин загубих, човек на който вярвах много, ключова фигура в моя щаб, в ключов момент от сезона”, каза още испанския наставник на Ливърпул.