Мениджърът на Ливърпул Рафа Бенитес призна, че мачът тази вечер между мърсисайдци и Тотнъм е на „живот и смърт”, тъй като може тотално да провали сезона на отбора от града на Бийтълс. „Всички знаем, колко важно е за нас да бием”, заяви Бенитес.

Трите точки ще върнат Ливърпул в борбата за място в Шампионската лига. Загуба пък ще означава разлика от седем точки до четвъртата позиция.

„Има голяма разлика между това да си с една точка назад и със седем. Ако Тотнъм победи, това ще им даде допълнителна увереност. Но ако ние ги победим, ще сме в добра позиция. Просто трябва да работим здраво, да покажем характер, който показахме със Стоук и ще бъде по-лесно да вземем трите точки. Ако успеем, ситуацията ще е съвсем друга. Така че ще победим и няма да мислим другите варианти. Уверени сме”, коментира Бенитес.

Междувременно, Стивън Джерард напълно отрече информациите, че е имал сериозен спор с Бенитес на полувремето на мача с Рединг за ФА Къп миналата седмица.

„Чух хиляди версии и всичките са смехотворни. Нищо не се е случило, това са фактите. Всички добре се посмяхме на това. Откакто той е тук, никога не съм имал проблем с мениджъра или неговия екип”, заяви Джерард.

„Всичките истории за това, че ще напусна Ливърпул, също са неоснователни. Правя всичко по силите си, за да се върна в топ форма и да помогна на Ливърпул да завърши сезона на челно място”, допълни английският национал.

За мача с Тотнъм Рафа Бенитес няма да може да разчита на Фернандо Торес, Джерард, Йоси Бенаюн и Глен Джонсън.