Старши треньорът на Ливърпул Рафаел Бенитес бе доволен от резултата 1:1, който неговият отбор постигна като гост на Арсенал в четвъртфинал в Шампионската лига.

„Беше наистина много, много труден мач, срещу силен противник. Знаехме, че те ще владеят повече топката, така че въпросът бе да сме организирани и да ги ударим на контраатака,” заяви той. „Такъв бе планът, и проработи.”

Относно попадението, което допусна Ливърпул, Бенитес коментира: „Трудно е да се играе срещу силен тим. Адебайор получи хубав пас и играе добре с глава. Не можем да контролираме всичко.”

Най-важното, според наставника обаче е голът на чужд терен. „Това е от голямо значение за нас. Стиви и Торес се разбират много добре…Джерард създаде положението, а Каут бе на мястото си. Мисля, че в Европа головете на чужд терен са решаващи,” каза той.

Бенитес обясни и смените си през второто полувреме, тъй като според него свежестта в състава е била ключа срещу Арсенал: „През първото полувреме имаше много тичане, защото те притежаваха топката и ни разиграваха…Беше важно да вкарам нови футболисти.”

„Сега шансът е в нашите ръце,” заключи Бенитес. „Ще видим как ще играем след шест дни. Зависи от физическото ни състояние, и дали ще задържаме повече топката, отколкото го правихме днес.”