Нападателят на Уест Хем Йоси Бенаюн подписа с Ливърпул. Сделката е за 4 милиона лири и е за срок от 4 години.

27-годишният футболист, бивш играч на Сантандер, заяви желанието си да се присъедини към „червените” преди няколко месеца, но контрактът бе забавен, заради финансовите преговори. В крайна сметка, той ще се състезава на „Анфийлд”.

Израелецът е второто най-скъпо попълнение в състава, след като към тима се присъедини холандецът Райън Бабел, за 11,5 милиона лири.

Бенаюн започва кариерата си в Аякс, като ученик, но не успява да се приспособи в Холандия и се връща в Израел. Там звездата на играча „изгря” с отборите на Апоел и Макаби Хайфа. На 21 години отива в Испания, където се състезава за Сантандер.

В Уест Хем отива срещу 2,5 милиона лири през 2005 година. От договора на нападателя оставаше още една година. Първоначално е имало възможност да удължи договора си с тима, но след предложението от Ливърпул, това не се случва.

Рафа Бенитес привлече през летния прозорец 6 нови футболисти, като сред тях са и двамата българи Николай Михайлов и Михаил Александров. Другите са Себастиан Лето, Бабел и Воронин.