Нюкасъл взе крилото на Олимпик Марсилия и френския национален отбор Хатем Бен Арфа под наем за един сезон.

23-годишният играч бе свързван с трансфер и във Вердер Бремен, но предпочете отбора от Висшата лига. „Свраките” ще имат опцията да закупят Бен Арфа, след като престоят му под наем приключи.

„Нюкасъл винаги са били първият ми избор и съм изключително щастлив, че съм тук”, заяви Бен Арфа. „Знам за историята на клуба и за всички велики играчи, които са играли в него. Искам да покажа на феновете на Нюкасъл моите способности. Нямам търпение да изляза на терена с екипа на отбора. Щастлив съм, че ще имам тази възможност”, каза още крилото.

Мениджърът на Нюкасъл Крис Хютън също изрази задоволство от идването на Бен Арфа. „Хатем е играч, който искахме да привлечем от много време. Той е млад и ще става все по-добър, но вече има страхотна репутация”, каза Хютън. „Той ще добави скорост към нашия отбор. Сигурен съм, че бързо ще се приспособи към състава и ще бъде много полезен за нас. Той може да направи дебюта си в следващия ни домакински мач с Блекпул. Феновете ще бъдат много развълнувани да видят Хатем с екип на Нюкасъл”, завърши мениджърът на „свраките”.