Полузащитникът на Нюкасъл Хатем Бен Арфа категорично отхвърли спекулациите, според които играчът е искал да си тръгне от „Спортс Дайрект Арина“. Френският национал заяви, че в момента единственото му желание е да играе добре както за своя клуб, така и за страната си.

25-годишният юноша на Олимпик Лион стана една от ключовите фигури в изненадващия поход на „свраките“ за място в топ 4, а с добрите си изяви привлече вниманието на няколко от водещите клубове на Острова.

„Към момента аз имам договор с Нюкасъл и не виждам бъдещето си на друго място“, каза Бен Арфа.

Силните мачове на техничаря му спечелиха и място в разширения състав на „петлите“ за Евро 2012, което е първа повиквателна за футболиста от 2 години насам. Това възобнови позабравените слухове за проблем между него и звездата на Реал Мадрид Карим Бензема, като се счита, че двамата избягват контакта помежду си, въпреки че пробиха по едно и също време в Лион.

„Нямам проблеми с Карим Бензема, за мен най-важното нещо е националният отбор на Франция. Завърнах се след дълго отсъствие. Научих новината съвсем скоро и наистина са зарадвах“, добави Бен Арфа.