Звездата на английския футбол Дейвид Бекъм ще подкрепи отбора си в ЮАР това лято. Фабио Капело обяви, че ще включи полузащитника в щаба си за Мондиал 2010, въпреки че е контузен и няма да може да играе.

Първоначално, може би заради разочарованието от тежката травма, източник, близък до Бекъм съобщи, че футболистът на Милан ще гледа световното от дома си. В крайна сметка, 34-годишният Дейвид Бекъм ще седне на резервната скамейка, като част от екипа на Англия – като „четвъртия лъв”, който ще подкрепя състава на Капело.

„Мястото му е на пейката на Фабио Капело и до отбора. Това е мястото, където ще бъде полезен. Той размисли и ще пътува за ЮАР, като „четвъртия лъв” на Англия. Футболистите ще бъдат доволни”, сподели източник, близък до семейство Бекъм.

Вчера Виктория и Дейвид напуснаха клиниката във Финландия, където полузащитникът претърпя операция. Снощи двойката пристигна в Лондон, а след няколко дни ще отлети за Лос Анжелис.

В края на миналата седмица Дейвид Бекъм скъса ахилесово сухожилие, което сложи край на надеждите му да вземе участие за състава на "трите лъва" на световните футболни финали в ЮАР.