Селекционерът на Англия Фабио Капело е казал на Дейвид Бекъм, че въпреки контузията, пак може да бъде част от отбора на Световното първенство в ЮАР през лятото. Бекс скъса ахилес и със сигурност няма да може да играе около половин година.

Наясно с огромното разочарование за полузащитника, Капело се е свързал с него, и го е поканил за специален гост в лагера на „Трите лъва” в Рустенбург. Специалистът сподели дори, че Бекъм влиза в плановете му за европейските квалификации по-късно през годината.

Според Фабио Капело, английската суперзвезда все още може да окаже положително влияние върху останалите футболисти, само като бъде сред тях. Присъствието му ще означава още, че на място ще може да лобира още по-сериозно за кандидатурата на Англия за домакин на финалите през 2018 година.

Снощи Дейвид Бекъм претърпя операция в Турку, а лекарите му обещаха пълно възстановяване от травмата. Той ще остане във Финландия няколко дни, преди да се прибере до Лондон. Там Бекс ще прекара около седмица, след което ще отлети за семейния дом в Лос Анжелис.