Дейвид Бекъм засипа с похвали бившия си мениджър сър Алекс Фъргюсън, след като вчера Манчестър Юнайтед стана шампион на Англия за девети път. „Червените дяволи” не бяха триумфирали в Премиършип от 2003 година.

Според Бекъм именно от Фъргюсън идва вдъхновението на играчите.

„Не съм изненадан от това, което може Фъргюсън, защото знам какъв човек и треньор е, винаги, когато някой го отписва, той намира начин да го опровергае, и сега отново направи същото,” заяви Бекъм, след като помогна на Реал да спечели срещу Севиля с 3:2 късно снощи.

„Фъргюсън знае колко добри мениджъри са Моуриньо, Венгер и Бенитес, и ги уважава. Но като няма много по-големи и по-успели мениджъри от него самия.”

Бекъм, който напусна Юнайтед през 2003 година, след като спечели доста трофеи с „червените дяволи”, остана доволен да види титлата отново на „Олд Трафърд”.

Според бившия английски национал, успехът на Юнайтед в първенството няма да ги остави да се отпуснат преди финала за Купата на Англия. След две седмици Манчестър играе отново с Челси за последния останал нерешен трофей на Острова.

„Фъргюсън има това качество, да се накара да продължаваш, въпреки че си спечелил вече нещо, той те кара да искаш още,” заяви Бекъм. „Така повлия той на мен, така влияе и на останалите играчи.”

32-годишният халф добави: „Като фен на Юнайтед се радвам за мениджъра и за играчите. Сигурен съм, че те ще го отпразнуват, и ще преминат на следващото предизвикателство – ФА Къп.”