Полузащитникът на Пари Сен Жермен Дейвед Бекъм също изказа своята почит към сър Алекс Фъргюсън, който по-рано днес обяви своето отказване. Английският футболист, който се превърна в суперзвезда тъкмо под ръководството на шотландеца, описа легендарният треньор като втори баща с огромно значение за развитието му.

„И преди съм го повтарял – шефът не просто е най-великия и най-добър мениджър, с когото съм работил, но също така бе като баща за мен от момента, в който 11-годишен пристигна в клуба, до този, в който си тръгнах“, каза Бекъм.

„Без него никога нямаше да постигна това, което направих в кариерата си. Той разбира колко важно е да се играе за националния отбор и знае какво значи това за мен. След 1998 година без неговата помощ щеше да е невъзможно да се справя с вниманието, което получавах на и извън терена, и дори само за това ще съм вечно благодарен. Истинска чест е да си бил състезател на най-великия мениджър във футбола и да имаш такава кариера, каквато имах аз при него. Благодаря ти, шефе, и се наслаждавай на почивката!“