Сър Алекс Фъргюсън обяви официално, че се оттегля от мениджърския пост на Манчестър Юнайтед.

„Решението да се оттегля е нещо, върху което съм мислил изключително дълго време. Сега е правилният момент да го направя“, коментира шотландецът.

„За мен бе важно да оставя възможно най-силната организация в Манчестър Юнайтед за моя наследник и сега смятам, че съм постигнал точно това“, добави специалистът.

„Качеството на сегашния състав, който спечели 20-ата титла и балансът на възрастта в него, поставя основите за предстоящи успехи в бъдеще.“

„Освен това в младежките структури на тима има достатъчно таланти, които да гарантират светло бъдеще на отбора. Нашите тренировъчни центрове са сред най-добрите в спорта като цяло, а „Олд Трафорд" е справедливо смятан за един от най-модерните стадиони в света", продължи 71-годишният шотландец.

„Трябва да благодаря на моето семейство за тяхната любов и подкрепа. Моята съпруга Кати е важна част от моя живот и моята професионална кариера. Искам да благодаря на всички футболисти, с които съм работил, както и с всички хора от клуба, от миналото и настоящето. С тях всички постигнахме незабравими триумфи. Без тях тази велика история на клуба нямаше да бъде толкова богата.“

„В ранните ми години подкрепата на борда на директорите и на сър Боби Чарлтън ми дадоха сигурност и време да изградя футболен клуб, който повече от футболен отбор. През последните години семейство Глейзър ми даде всичко, за да изградя платформата, на която се намира в момента Манчестър Юнайтед. Аз съм изключително щастлив от шанса, който получих да работя с Дейвид Гил. Изключително много съм му благодарен. Прекланям се и пред невероятните фенове, които винаги бяха зад отбора и го подкрепяха. Те също са част от историята, която бе написана. За мен бе чест и невероятна привилегия да водя Манчестър Юнайтед“, каза още сър Алекс Фъргюсън.