Генералният мениджър на Лос Анжелис Галакси Алекси Лалас разкри програмата на Дейвид Бекъм за следващите дни и обяви, че повиквателната на халфа в английския национален отбор е „чудесна новина”, потвърждаваща класата на американското първенство.

За Бекъм обаче новината може да се окаже, не чак толкова добра. Той ще трябва да играе в контролата на Англия с Германия в сряда, а веднага след това да поеме обратния път към САЩ. След дългите часове полет, Бекс няма да има много време да почива, тъй като следващият му мач – срещу Чивас - започва 29 часа след края на двубоя на Англия. Като се извади времето за полета от Лондон до Лос Анжелис, което е около осем часа, плюс часовете между летищата и мегаполисите, полузащитникът със сигурност няма да има време за почивка. И всичко това само дни, след като Бекъм се възстанови от продължителна травма в глезена.

Според Лалас обаче рискът си струва. „Няма как положението да е перфектно, но той разбира, че мачовете срещу градския съперник са специални,” каза Лалас пред Sky Sports. „Той сам предложи да се прибере веднага след мача на Англия. Ние никога няма да попречим на наш футболист да играе за страната си.”

Бившият американски национал е убеден, че Бекъм ще се справи с откачения график. „Радваме се, че той е повикан от Англия, тъй като това е нещо важно за него и той работи здраво, за да си го извоюва. Това е доста път, но ако някой може да се справи – това е Бекъм,” завърши Лалас.