Дейвид Бекъм е повикан в националния отбор на Англия за контролата с Германия, която ще се играе на легендарния стадион „Уембли” в сряда. Това е първа повиквателна за звездата след преминаването му в американския ЛА Галакси.

По този начин селекционерът на „трите лъва” Стив Макларън показва, че ще продължи да разчита на Бекъм, въпреки че играе отвъд Океана.

Бекъм е контузен, но се очаква да бъде готов на 100% за двубоя с Бундестима. Същото е положението и с Майкъл Оуен, Стивън Джерард, Джон Тери и Оуен Харгрийвс, които имат различни болежки, но са в състава.

Изненадващо сред повиканите личат имената на защитника Сол Кембъл и на вратаря Дейвид Джеймс. Последният изява на Кембъл с бялата фланелка бе по време на контрола с Ямайка през юни 2006 година. Джеймс пък за последно отбраняваше вратата на Англия на Световното първенство в Германия. Добрите изяви на двамата обаче ги връщат сред избраниците за контролата.

Впечатление прави, че в състава са и нападателите на Тотнъм Дарън Бент и Джърмейн Дефоу. Двамата са получили доверието на Макларън, въпреки че при „шпорите” най-често са резерви за сметка на Димитър Бербатов и Роби Кийн.

Съставът на Англия за двубоя с Германия на 22 август:

Вратари: Пол Робинсън (Тотнъм), Дейвид Джеймс (Портсмут), Скот Карсън (Астън Вила)

Защитници: Майка Ричардс (Манчестър Сити), Уес Браун (Манчестър Юнайтед), Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед), Джон Тери (Челси), Ашли Коул (Челси), Сол Кембъл (Портсмут), Стивън Тейлър (Нюкасъл), Фил Невил (Евертън), Ники Шори (Рединг)

Полузащитници: Дейвид Бекъм (ЛА Галакси), Стивън Джерард (Ливърпул), Франк Лампард (Челси), Джо Коул (Челси), Шон Райт-Филипс (Челси), Майкъл Карик (Манчестър Юнайтед), Гарет Бари (Астън Вила), Стюърд Даунинг (Мидълзбро), Киърън Дайър (Уест Хем), Оуен Харгрийвс (Манчестър Юнайтед)

Нападатели: Алън Смит (Нюкасъл), Майкъл Оуен (Нюкасъл), Питър Крауч (Ливърпул), Дарън Бент (Тотнъм), Андрю Джонсън (Евертън), Джърмейн Дефоу (Тотнъм)