Дейвид Бекъм потвърди, че няма да има проблем да играе за националния отбор на Англия в сряда на „Уембли” и 29 часа по-късно да излезе за ЛА Галакси на съвсем различен континент.

Бекъм ще лети до Англия в неделя сутринта от Ню Йорк, след като предната вечер ще играе за Галакси срещу Ред Булс на „Джайънтс Стейдиъм”. В сряда халфът ще вземе участие в контрола на националния срещу Германия, а в ранни зори в четвъртък тръгва към Лос Анжелис, където се надява да играе срещу Чивас същата вечер.

„Не съм правил такова нещо откакто бях на осем или девет години, когато играехме в събота и в неделя,” заяви Бекс на пресконференция в Ню Йорк. „Определено сега ще е различно. Връщам се обратно в четвъртък, пристигам в Лос Анжелис около 12 часа, а в 19 часа имам мач. Надявам се да мога да си почина малко в самолета и да се върна, за да играя поне малко.”

Бекъм не смята, че трансатлантическият му поход ще се отрази на кариерата му.

„Само времето ще покаже, но не вярвам, че ще се отрази,” заяви той. „Мисля, че съм се адаптирал добре към пътуването. През последните три седмици пътувахме доста и се поизморихме. Но ако се грижиш за себе си на терена и извън него, тогава можеш да се справиш.”

„Това определено не е нещо, с което свикваш в Европа, тъй като там можеш да стигнеш навсякъде само за час или два. Но ще свикна и не мисля, че ще се отрази на играта ми,” допълни Дейвид Бекъм, който изрази задоволството си от повиквателната, получена от Стив МакЛарън.