Звездата на Дейвид Бекъм продължава да блести със същата сила дори и отвъд Океана. Футболната суперзвезда бе избрана за №1 в класацията Топ 49 на мъжете през 2007 година. Анкетата бе проведена на най-големия интернет сайт за мъже – AskMen.com.

Причините, които изданието изброява точно той да е първи сред най-добрите в света: невероятен талант, английско очарование, стилен гардероб, шикозни прически… Почти сам Бекъм направи футбола популярен и в САЩ, след като подписа договор за 250 милиона долара и се премести да живее в Бевърли Хилс, за да играе за ЛА Галакси.

За Дейвид Бекъм гласуваха над 1 000 000 потребители на страницата.

Победител в класацията миналата година бе актьорът Джордж Клууни. През 2007 втори остава Мат Деймън, а трети е хип-хоп звездата Тимбаленд.

В класацията има още спортисти – на четвърто място е тенисистът Роджър Федерер, а на девета позиция е поставен пилотът от Формула 1 Люис Хамилтън.

 

 

№42 е баскетболистът Тони Паркър, ЛаДейнинън Томлинсън от NFL е едно място по-напред. Номер 34 е новата звезда на Националната хокейна лига Сидни Кросби.

 

Под 29 е поставен бейзболистът Алекс Родригес. Традиционно в класацията е и голф играчът Тайгър Уудс на място 26. В Топ 20 вече е най-известният куотърбек Пейтън Манинг – е 16-ти.