Една от най-големите звезди на аржентинския футбол – Габриел Батистута заяви, че Калрос Тевес може да стане най-великият играч на „гаучосите” след Диего Марадона.

Топреализаторът на южноамериканците следи отблизо кариерата на младия нападател и е убеден, че той ще се превърне в легенда на Манчестър Юнайтед.

„Карлито определено е на правилното място в точното време,” заяви Батигол. „Играейки с Уейн Рууни и Кристиано Роналдо до себе си, той може да постигне всичко, което си поиска.”

„Много по-добре е да играеш с други звезди от твоята класа, отколкото просто да си най-добрия в отбора си,” призна Батистута, който изпита тежестта да носи Фиорентина на гърба си дълги години. „В Уест Хем миналата година Тевес свърши страхотна работа, помогна на тима да остане в елита. Но той трябваше сам да върши повечето черна работа. В Манчестър Юнайтед, където има футболисти като Рууни, Роналдо, Гигс, Видич и Фърдинанд, животът му ще е далеч по-лесен.”

Батистута добави: „Не забравяйте, че Тевес все още е доста млад и само от няколко месеца е в Манчестър. Ще му отнеме малко повече време, за да покаже на всички какво може. Но той вече е фантастичен, талант от световна класа и в новия си отбор има всичко необходимо, за да стане истинска легенда в Аржентина.”

38-годишният Габриел Батистута се отказа от активната си футболна кариера преди три години, след 184 гола за 12 сезона в Серия А, с екипите на Фиорентина и Рома.