Манчестър Сити премина първия етап от закупуването на Роналдиньо от Барселона, след като испанците дадоха разрешение на отбора на Мартин Петров и Валери Божинов да преговаря с бразилеца.

Изпълнителният директор на отбора Гари Куук, който очаква подписването на договор и с нападателя Жо от ЦСКА Москва, заяви пред Радио 5, че Роналдиньо е проявил интерес към напускане на Барселона в посока Премиършип.

"Моментът е много деликатен и не искам да разкривам подробности, но Барселона ни разреши да преговаряме с Роналдиньо. Има обаче много работа, докато бъде привлечен най-добрият футболист в света. Роналдиньо има интерес към преминаване в Манчестър Сити. Мисля, че и феновете ни искат да видят Роналдиньо тук през следващия сезон, а и самият той има желание да се развива още", допълни Куук.

Според Куук привличането на двамата бразилци ще бъде страхотен удар за новия мениджър на отбора Марк Хюз, който пристигна на "Сити ъф Манчестър" преди седмица от Блекбърн.

"Почти успяхме с Жо. Сделката може да приключи в следващите седем дни, но може и по-рано. По същото време преди година преследвахме играчи от съвсем друга класа", категоричен е Куук.