Испанският гранд Барселона и английският Манчестър Сити проявяват сериозен интерес към звездата на Ливърпул Хавиер Масчерано. Според информациите на Острова агентът на футболиста е бил на тайна среща с представители на „каталунците“ през уикенда.

Аржентинският халф играе на „Анфийлд“ като преотстъпен от лондонския Уест Хем Юнайтед, но преди време изрази желание да подпише постоянен контракт с Ливърпул Мениджърът на тима Рафаел Бенитес също коментира, че той е основна част от плановете му.

Небезизвестният футболен мениджър Пини Захави е бил в Барселона, като се смята, че е от ръководството на испанците са готови да платят исканите 17 млн. паунда за футболиста.

Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон също следи ситуацията. Собственикът на клуба Таксин Шинаватра вече обяви, че ще осигури необходимите средства за нови попълнения през зимата.

Съдбата на Масчерано може да бъде решена още във вторник когато Ливърпул се изправя срещу френския Олимпик Марсилия в решителен сблъсък от Шампионската лига. При загуба „мърсисайдци“ ще се простят с надеждите си за продължаване напред в турнира и ще претърпят огромни финансови загуби.

Американските собственици на клуба Том Хикс и Джордж Джилет вече определиха мача като „един от най-важните за сезона“. Двамата все още се намират в конфронтация с мениджъра Бенитес и е твърде вероятно да не го подкрепят на трансферния пазар през януари при провал срещу Марсилия утре и Манчестър Юнайтед няколко дни по-късно.