Ашли Барнс вкара два гола и Бърнли победи с 3:0 Саутхемптън в мач от първия кръг на английското първенство по футбол, проведен на мокрия и ветровит терен на "Търф Муур".

Новият нападател на гостите Че Адамс беше много близо до гол още в началото на срещата, след като получи топката на далечната греда от Ян Валери, но закупеният за 15 милиона лири нападател не уцели вратата. Бърнли отговори с гол. В 16-та минута Крис Ууд се разписа във вратата на "светците", но главният съдия отмени попадението след преглед с ВАР, показал засада.

Мачът продължи в бавно темпо под проливния дъжд, но Бърнли стигна до своето в 63-та минута. Яник Вестегор се размина с далечен пас на Ерик Петерс и Ашли Барнс вкара лесен гол, а двамата комбинираха отново за 2:0 само седем минути по-късно. Този път холандският дебютант центрира и Барнс намери топкта със страхотно воле, изпращайки я в мрежата на гостите.

Исландецът Йохан Берг Гудмундсон покачи на 3:0 в 75-та минута.

Брайтън спечели с 3:0 като гост на Уотфорд. Абдулае Дукуре се разписа в собствената си врата в 28-та минута, а Флориан Андоне и Нийл Мърфи оформиха крайния резултат през второто полувреме.