Английският национал Гарет Бари отговори на критиките на мениджъра на Ливърпул Рафаел Бенитес. Преди известно време испанският специалист коментира, че Бари е предпочел трансфер в Манчестър Сити заради „парите”.

Бившият полузащитник на Астън Вила представляваше сериозен интерес за Ливърпул, но в крайна сметка Бари предпочете да премине в редиците на Сити. Според Бари, привличането на футболисти като Тевес и Роке Санта Крус показват, че амбициите на „гражданите” през новия сезон ще бъдат далеч по-сериозни в сравнение с минали години и именно това е причината в клуба да пристигат големи имена.

„Мисля, че Бенитес бе леко разочарован от това, тъй като се знаеше, че Ливърпул искат да ме привлекат в последните години. Сити и Астън Вила се разбраха за цената. След разговора ми с мениджъра разбрах за амбициите и целите на клуба, които ме удовлетвориха”, коментира Гарет Бари.

„Хората говорят за пари, тъй като има много спекулации в медиите, но футболистите, които се присъединиха към отбора показват, че решението ми да премина в Сити е било правилно. С тези футболисти Манчестър Сити определено ще повиши нивото си и ще стигнем там, където искаме”, изрази увереност новият съотборник на Мартин Петров и Валери Божинов.

Тимът на Манчестър Сити в момента е на подготовка в ЮАР.