Нападателят на Манчестър Сити Марио Балотели смята, че единственият играч в света, който е „малко по-добър” от него е Лео Меси. Италианецът, който спечели наградата за най-добър млад футболист в света за годината очевидно смята, че е по-добър футболист от Кристиано Роналдо, Шави, както и от съотборника си Карлос Тевес, въпреки че не можа да направи нищо особено от началото на сезона.

„Искам да бъда най-добрия играч в света. Хубаво е да имаш амбиция”, заяви Балотели. „Казвал съм и преди, че не се интересувам, какво искат или очакват от мен другите хора, защото аз знам, какво искам”.

„Винаги ще давам всичко, защото искам да стана най-добрия. Това е моята цел и съм решен да я сбъдна. Наистина съм щастлив да спечеля „Златно момче 2010” (наградата б.р.), но кой друг трябваше да я спечели, ако не аз? Сега моята цел е да спечеля „Златната топка”.

„Да спечелиш „Златно момче” е добра предпоставка да спечелиш и основната награда. Сега съм кандидат за това”.

„Има само един играч, който е малко по-добър от мен: Меси. Всички други са зад мен”, сподели самоувереният италианец.

Балотели спечели наградата в конкуренция с Джак Уилшър от Арсенал, който остана втори. „Не го знам, но следващият път, когато играя с Арсенал, ще внимавам за него. Може би ще му покажа наградата и ще му напомня, че аз я спечелих!”, завърши Балотели.